De hoogte van de gietvloer prijs

De gietvloer prijs verschilt per type vloer. Er is veel variatie in de kwaliteit van de verschillende gietvloeren. Zo heeft u de keuze uit duurdere vloeren met vloerverwarming, maar kunt u ook kiezen voordelige basisvloer. De gietvloer prijs is dus niet eenduidig op te noemen.

Factoren die meespelen

Naast het verschil in kwaliteit zijn er meer factoren die meespelen. De gietvloer prijsĀ  is onder meer afhankelijk van de samenstelling van het materiaal. Woonbeton is samengesteld uit verschillende kunststoffen. De kwaliteit van deze kunststof is weer van invloed op de prijs. Daarnaast spelen het comfort en de sterkte van de vloer ook mee in de prijsbepaling.

De ondergrond van de vloer

Ook de ondergrond waarop de vloer wordt aangebracht, is van invloed op de gietvloer prijs. Als het oppervlak geheel vlak is, dan heeft de ondergrond weinig tot geen voorbereiding nodig. Deze hoeft dan niet te worden geschuurd of afgevlakt. De prijs van de gietvloer zal dan lager zijn. Als de ondergrond een aantal keren moet worden bewerkt, dan ligt de prijs natuurlijk hoger.

De oppervlakte speelt ook een rol in de gietvloer prijs. Hoe groter de ruimte, hoe hoger de prijs. Woonbeton in een ruimte van tweehonderd vierkante meter is dus duurder dan in een ruimte van 75 vierkante meter. Het kost immers meer tijd om de gietvloer in een grotere ruimte aan te brengen.

Extra mogelijkheden en de gietvloer prijs

Verder hebben de extra mogelijkheden ook weer invloed op de gietvloer prijs. Als u een vloer in combinatie met vloerverwarming wilt, betaalt u hier weer extra kosten voor. Een vloerenspecialist kan u precies vertellen hoe de gietvloer prijs tot stand komt.