Reparatie van houten pallets

gebruikte pallets

Houten pallets worden veel gebruikt om voorwerpen te verplaatsen. De pallets hebben veel slijtage te verduren, omdat ze op andere pallets worden gestapeld en worden verplaatst in boten, vrachtwagens, treinen en magazijnen. Pallets raken onvermijdelijk beschadigd, wat een gevaar kan betekenen voor de mensen die ermee werken.

Uitstekende stukken hout kunnen kleding scheuren en mensen snijden die met de pallets werken, terwijl beschadigde planken kunnen breken, met de mogelijkheid dat een zware lading kan vallen en letsel kan veroorzaken.

Het goede nieuws is dat houten pallets, in tegenstelling tot plastic pallets, gerepareerd kunnen worden. En als ze te beschadigd zijn om te repareren, kan het hout worden gerecycled. Reparatie en recycling zijn milieuvriendelijk en kosteneffectief.

Houten pallets repareren

Het repareren van kapotte pallets is niet alleen veel goedkoper dan het kopen van nieuwe houten pallets, maar levert ook grote milieuvoordelen op. Hoe meer bedrijven de hulpbronnen die ze gebruiken kunnen hergebruiken en repareren, hoe lager hun ecologische voetafdruk is. Het repareren van pallets is dus zeker de meest milieuvriendelijke optie. Het spaart bomen en bespaart energie die anders zou worden gebruikt voor het maken en transporteren van nieuwe pallets.

Reparaties aan houten pallets

  • Losse onderdelen vervangen door beter aansluitend materiaal
  • Beschadigde of ontbrekende planken vervangen
  • Controleren of de palletoppervlakken goed uitgelijnd zijn
  • Recycling en inkoop van gerecyclede pallets

Als je besluit dat het repareren van gebruikte pallets de juiste optie is, moet je rekening houden met de ISPM-15 vereisten. Als de pallet wordt gebruikt om goederen voor export op te slaan, dan moeten de ISPM-15 warmtebehandeling en andere vereisten opnieuw worden toegepast, zelfs als je gewoon een van de planken hebt vervangen. Na de hercertificering moeten de oude keurmerken worden verwijderd en nieuwe worden aangebracht.

Houten pallets recyclen

Als je om wat voor reden dan ook besluit dat het repareren van je houten pallets niet mogelijk is, heb je toch twee zeer milieuvriendelijke opties. Ten eerste kun je de oude pallets wegsturen voor recycling. Prijzen voor oude pallets zijn afhankelijk van het type en de staat van de pallets, maar als je een redelijke hoeveelheid pallets hebt kan het de moeite waard zijn om te onderhandelen over een prijs. Je kunt zelfs losse pallets verkopen aan palletdealers.

De pallets worden verwerkt tot spaanplaat, houtspaanders, strooisel voor dieren, zaaisel en andere producten. Als je gerecyclede houten pallets wilt kopen, zorg er dan voor dat ze geschikt zijn voor gebruik in uw toepassing, vooral als u ze wilt gebruiken voor de export. Zij moeten een warmtebehandeling hebben ondergaan en voorzien zijn van de nalevingscodes waaruit blijkt dat dit is gebeurd.