Tips voor een unieke tuinbestrating

Tips voor een unieke tuinbestrating

Een unieke tuin, een unieke tuinbestrating. Dit maakt de tuin uniek. Veel mensen hebben de standaard grijze tegels. Maar zo standaard zijn ze niet. Want met de grijze tegels wordt in elke tuin de sfeer bepaald. En zo ogen de grijze tegels in elke tuin weer anders waardoor elke tuin weer uniek is. Een tuin is onderdeel van je leefruimte en daarom voor veel mensen belangrijk. De tuinen moeten er tegenwoordig modern uit zien, strakker en veel simpeler. Vooral omdat dit makkelijk te onderhouden is. Dat zijn de belangrijkste eisen van tegenwoordig.

Tuinbestrating

Als mensen een tuin aanleggen wordt gekeken welke stenen geschikt zijn voor de tuin. Ze kijken naar de ondergrond en of er verzakkingen kunnen komen. Als alles positief is worden stenen gekozen. Er zijn verschillende soorten sierbestrating:

  • Betonnen sierbestrating

Deze is het bekendst onder de mensen. De betonnen sierbestrating heeft veel ontwikkelingen meegemaakt afgelopen tijden. Zo zijn de betonnen sierbestrating nu beschikbaar in verschillende kleuren en ontwerpen. De stenen zijn erg goedkoop. Dit komt omdat de stenen in Nederland worden gemaakt en de klant daardoor weinig kosten hoeft te betalen.

  • Gebakken tuinbestrating

Van alle bestratingen gaat de gebakken tuinbestrating het langst mee. Met gebakken wordt bedoeld dat de stenen worden gemaakt uit rivierklei. Daardoor wordt de uitstraling van de stenen beter en oogt de tuin strakker. Tegenwoordig worden de stenen in fabrieken gemaakt en worden ze in overs ‘gebakken’.

  • Natuurstenen tuinbestrating

De natuursteen is de uniekste bestrating van alle tuinbestrating. Deze stenen zorgen ervoor dat de tuin lang mooi blijft. De stenen breken niet snel en gaan lang mee. Omdat dit soort bestrating uniek is, is deze ook relatief duurder dan de andere steensoorten. Bij aankoop van de steensoort en als ze het terras aanleggen zal je resultaat zien en een kwalitatief goede steensoort.

Kosten tuinontwerp

Iedere tuin is uniek, dus elk ontwerp brengt zijn eigen unieke kosten met zich mee. Het ligt aan de grote van de tuin, de ligging en de vorm van de tuin. Zo kunnen wij beslissen wat de kosten kunnen worden. Je kan zelf het ontwerp beslissen of het laten doen. Je kan ook alleen advies aanvragen en verder het ontwerp creëren. Als het ontwerp is gemaakt wordt er een afspraak gemaakt om het gewenste ontwerp toe de dienen bij de tuin. Bij de afspraak komt de geschikte hovenier langs die met u bespreekt wat de wensen zijn en de kennis heeft om dit toe te passen in de tuin. Zo kunt u binnen no time genieten van een mooie tuin voor een goedkope realistische prijs.