3 tips bij het zelf plaatsen van je tuinhuis

tuinhuisje zelf plaatsen

Een gezellig tuinhuisje is een echte aanwinst op je tuin. Een tuinhuis of blokhut is de ideale plek om tuinspullen te bewaren. Ook kun je een blokhut combineren met een veranda waardoor je ook nog een prachtig plekje hebt om te genieten van zonnige middagen en avonden. Overweeg je om zelf een tuinhuis te plaatsen in je achtertuin? In deze blog noemen we een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden voordat je begint met bouwen of in elkaar zetten.

Zorg voor een goede fundering

Om ervoor te zorgen dat je blokhut stabiel staat en niet scheef gaat zakken of wat wegzinkt, is een goede fundering essentieel. We gaan ervan uit dat je tuinhuis één verdieping heeft en gemaakt is van hout. Je hoeft dan dus niet te heien! Een egale betonplaat is hierbij voldoende om een stabiele basis voor de constructie te garanderen.

Werk geordend

Geordend werken is erg belangrijk wanneer je een dergelijk project start. Als je een bouwpakket hebt aangeschaft, dan zitten er in dit pakket vaak veel kleine en zeer essentiële onderdelen. Het is erg belangrijk om deze op een vooraf bepaalde plaats neer te leggen. Zorg ervoor dat het niet weg kan rollen en zorg ervoor dat het goed zichtbaar is. Op die manier kan het niet per ongeluk weggegooid worden.

Meten is weten!

Neem je tijd en neem geen overhaaste beslissingen. Hoewel je ervan uit mag gaan dat nagenoeg alle onderdelen perfect op maat zijn gemaakt, moet je er wel zorg voor dragen dat alle onderdelen op de juist plaats komen. Het kan ook geen kwaad om zo nu en dan eens een onderdeel na te meten om te controleren of het allemaal écht de juiste maat is. Het zou erg zonde zijn als je er aan het einde van de klus erachter komt dat die onderste plank nét niet goed aansluit!