De 3 voordelen van sierhekwerk

 

De 3 voordelen van sierhekwerk

Sierhekwerk is een aanwinst voor je tuin. Dit type hekwerk zie je veel terug in voortuinen waar privacy nog niet een grote rol speelt, maar je wel op een mooie manier wil laten zien waar jouw erf begint. Twijfel je nog over het soort hekwerk voor je voortuin? Lees hier de 3 belangrijkste voordelen van sierhekwerk.

 

Sierhekwerk is onderhoudsvrij

Sierhekken worden gemaakt van staal, dat wordt verzinkt en vervolgens vaak gecoat. Hierdoor is het zo goed als onmogelijk dat het hekwerk gaat roesten of de verf gaat loslaten. Bij coaten wordt namelijk verf als poeder op het hekwerk aangebracht en vervolgens gebakken. Ga je dit type hekwerk kopen, dan heb je er dus weinig omkijken naar en geniet je van een lange levensduur. Pas wel op met krassen, als de beschermende laag beschadigd is, dan is kans op roest wel aanwezig. Laat dit dan ook zo snel mogelijk bijwerken.

 

Is je sierhekwerk heel vies geworden? Spuit het af met leidingwater of neem je hekwerk af met een vochtige zachte doek, eventueel met een sopje met pH-neutraal reinigingsmiddel.

 

Maatwerk is mogelijk

Doordat sierhekwerk wordt gemaakt van staal is het mogelijk om alle wenselijke vormen te buigen in het hekwerk. Kant-en-klare sierhekwerken zijn uiteraard goedkoper, maar mocht je iets unieks willen dan behoort dit zeker tot de mogelijkheden.

 

Ook kan sierhekwerk goed op de maat van je tuin worden gemaakt. Laat je het hekwerk plaatsen dan komt aan alle kanten het sierhekwerk precies goed uit.

 

Naast de vorm zijn er ook diverse kleuren voor je hekwerk mogelijk. De meest gekozen kleuren zijn zwart, wit, donkerblauw of donkergroen. Maar zo goed als alle RAL kleuren zijn mogelijk.

 

Tot slot kan je nog voor opzetstukken kiezen, bijvoorbeeld dennenappels of sierpijlen. In sommige gevallen wordt gekozen om deze in een andere kleur te doen, zoals goud. Kortom, maak je hekwerk helemaal naar wens en vergeet natuurlijk niet je poortje in dezelfde stijl erbij te nemen.

 

Sierhekwerk is tijdloos

Sierhekwerk is al jaren populair en daarmee tijdloos. De meest gekozen vorm voor hekwerk in de voortuin is sierhekwerk,en dit lijkt niet te veranderen. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je snel uitgekeken raakt op je sierhekwerk. Dat maakt het de investering meer dan waard.