Keramische buitentegels voor het terras

keramische_buitentegels

Een voor buitengebruik geschikte keramische vloertegel is een geweldige optie voor het leggen van vloeren op het terras of als designelement in de tuin. Keramische tegels zijn eenvoudig te installeren – middels een montagesysteem zoals AREA+, door verlijming of op een ondergrond van gravel, of zand – en in staat om weer en wind te trotseren als u een voor buiten geschikt type tegels hebt gekozen. Het keramische materiaal biedt ook eindeloze ontwerpmogelijkheden, zeker in combinatie met een totaal ontwerp dat ook rekening houdt met de andere elementen zoals de schutting of een hekwerk. Met talloze soorten en vormen om uit te kiezen, kunt u uw vrije ruimte veranderen in een prachtig terras dat overloopt of opgaat in de tuin, bijvoorbeeld door het gebruik van houtlooktegels. Deze zijn ook geschikt voor allerlei andere toepassingen zoals het bedekken van een afscheiding of het aan het zicht onttrekken van een hekwerk.

Tegels zijn duurzaam

Niet alleen vanuit een ecologisch standpunt door het voldoen aan certificeringen zoals Ecolabel en Green Squared  maar zeker ook door de duurzaamheid. Wel is het van belang om een type keramische buitentegel te kiezen dat ook geschikt is voor buiten. Niet geschikt zijn bijvoorbeeld de vloertegels die poreus zijn en water opnemen, deze zullen in de winter kapot vriezen. Er is dan ook een buitentegel nodig die extreme temperatuurverandering kan weerstaan. Daarnaast zijn sommige keramische tegels gewoon te zacht om succesvol buiten te kunnen worden gebruikt. Een ander enorm pluspunt is de enorme beschikbaarheid in afmetingen, veel verschillende kleuren en de afwerking van het tegeloppervlak. Een natuur- of leisteen uiterlijk of de verrijking van een houtdecortegel met lengte, die niet alleen optisch verruimt maar ook de natuur lijkt door te trekken tot en met het terras. Deze ontwerpgedachte kan verder doorgevoerd worden door bijvoorbeeld ook de muren behorende bij de patio of het terras van dezelfde houtlooktegels te voorzien. Natuurlijk ook toepasbaar op andere oppervlaktes zoals betonnen schuttingen of hekwerken.

Keramische buitentegels bieden antislip

Bij een betegelde vloer in uw (inloop)douche is het een aandachtspunt omdat de afwerking van keramiek veelal uit een glad oppervlak bestaat. Toch wordt het normaliter niet erg glad als er van de douche gebruik wordt gemaakt omdat er grip ontstaat door de voegen die tussen de tegelvloer zitten. Bij het buiten gebruik is er echter vaker sprake van grote tegels waardoor er aanvullend een ruw oppervlak noodzakelijk is. Deze afwerking wordt aangeduid met R11 en vervuld een belangrijke veiligheidsfunctie bij de buitentegels. De juiste antislip afwerking is van belang bij het kiezen van een keramische buitentegel, een goede oriëntatie en uiteindelijke selectie is dan ook van belang. Voor ideeën en meer informatie kunt u een kijkje nemen op het blog van Tegel-info.