Verbouwen van je tuin doe je zo

“Jouw tuin kan wel een metamorfose gebruiken.” Wordt dat weleens tegen je gezegd? Alleen gaat de uitspraak ‘zo gezegd, zo gedaan’ hier niet op. Een tuin op de schop nemen doe je immers niet zomaar. Werk, vermoeidheid, energieloos. Zijn dat de woorden die in je opkomen zodra je denkt aan de verbouwing van je tuin? Dan hopen wij dat dit stappenplan daar gauw verandering in brengt.
Stap 1: stippel de weg uit
Zomaar beginnen is nooit een goed idee, want je ziet al gauw door de bomen het bos niet meer. Eerst is er een ontwerp nodig, en daar hoef je niet per definitie een expert voor in te schakelen. Op internet zijn genoeg voorbeelden van 3D-tuinontwerpen te vinden. Er is zelfs software beschikbaar waarmee je kunt knutselen. Leg het resultaat eventueel voor aan iemand uit je omgeving die kundig is of zelf een mooie tuin heeft.

Stap 2: Brainstormsessie
Heb je een idee welke elementen je graag terug zou willen zien in de tuin? Wil je een veranda laten bouwen, een zwembad in de tuin of een loungehoek? Dat zijn allemaal zaken waarover je na kunt denken, wat zowel voor de stijl als de accessoires geldt. Zet voor jezelf op een rijtje waar je graag naartoe wilt werken, welke punten je absoluut terug wilt zien in het basisontwerp.

 

Stap 3: Zorg voor de grond
Nu is het zaak om voor een stevig fundament te zorgen. Bloemen en planten kunnen alleen volledig tot bloei komen op een gezonde bodem. Met kokospotgrond kun je zorgen voor extra voeding, al is het wat duurder dan een gewone zak potgrond. Daar heb je uiteindelijk profijt van. Je hoeft er namelijk minder van te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de bloemen en planten – vooral in het begin – extra veel water nodig hebben.

 

Stap 4: De metamorfose
Nu je tuin voorzien is van een mooie grond, kun je gaan kijken hoe je invulling gaat geven aan de omgeving. Heb je wat meer inspiratie nodig? Kijk bijvoorbeeld eens op deze site. Met bijpassende accessoires kun je iets heel moois maken van je tuin. En als je op zoek bent naar een mooi hekwerk, is het uiteraard mogelijk om gebruik te maken van onze diensten. Laat je vooral motiveren en inspireren, want daar krijg je energie van!