Beveilig je huis met erkende sloten

Jaarlijks vinden er enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland en België. Bij inbraken wordt steeds vaker en steeds meer geweld gebruikt om woningen binnen te dringen. Je moet er toch niet aan denken dat een inbreker met veel geweld bij uw woning binnenkomt? Tijdens een inbraak worden vaak tal van verschillende waardevolle en dierbare voorwerpen onteigend, evenals dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Om de kans op een inbraak in je woning zo klein mogelijk te maken is het sterk aan te raden om je woning met erkende sloten te beveiligen. Twijfel je over de sloten die je momenteel in uw deuren en ramen gebruikt? Laat je adviseren door een slotenmaker bij je in de buurt.

 

Verschillende soorten sloten voor ramen en deuren

Bij het beveiligen van je woning heb je de keuze uit verschillende soorten sloten. Over het algemeen maakt men gebruik van cilindersloten in deuren en bijzetsloten in ramen. Bijzetsloten worden aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat je hebt afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn. De dikte van uw kozijn en de manier waarop het raam geopend wordt zijn hier bepalend in. Een slotenmaker kan je hier meer over vertellen.

Ook cilindersloten komen in verschillende soorten voor, waarbij de twee- en driepuntsloten het meest gebruikt worden door Nederlandse woningbezitters. De slotenmaker uit Delft zegt hierover: “Des te meer contactpunten een slot met de deurpost heeft, des te veiliger het slot ook is. Het kost een inbreker namelijk meer tijd om het slot open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden veel groter wordt.”

 

Meer veiligheid met beveiligingscomponenten

U kunt de beveiliging van uw woning verder aanscherpen met optionele beveiligingscomponenten. Laat bijvoorbeeld magneetcontacten op uw ramen en deuren plaatsen. Met magneetcontacten zal er een alarm in uw woning afgaan, wat inbrekers afschrikt. Andere voorbeelden van beveiligingscomponenten zijn een elektronische camera en bewegingssensoren.