Tips van een loodgieter uit Zaandam

Er zijn verschillende werkzaamheden waarbij de hulp van een loodgieter gewenst kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan het leggen of verleggen van leidingen, het aansluiten van sanitaire voorzieningen op de afvoer, het verhelpen en voorkomen van lekkages en verstoppingen, enzovoorts. Wij spraken voor het schrijven van dit artikel met een Zaandamse loodgieter, die ons een aantal handige tips voor consumenten gaf. Wist u bijvoorbeeld dat het essentieel is dat het uiteinde van leidingstukken enigszins verruwd worden bij het leggen van leidingen? Zo voorkomt u dat er speling tussen de leidingstukken en de aansluiting ontstaat, waarlangs het water uit de leidingen zou kunnen sijpelen. Dit zorgt voor een zeer vervelende waterschade, waarbij het vaak tijden duurt alvorens de waterschade volledig hersteld is.

 

Een verstopte afvoer in huis voorkomen

Naast lekkages vormen ook verstoppingen voor veel woningbezitters een grote ergernis. Bij verstoppingen komt vaak een smerige stank vrij en is het daarnaast vaak niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet, douche of gootsteen. Een verstopping begint bij restafval wat in uw afvoer terechtkomt. Voorbeelden van restafval zijn bijvoorbeeld etensresten, bladeren en takjes van buiten, overmatig gebruik van toiletpapier, haren, enzovoorts. Het restafval zakt naar de bodem van de afvoer, waardoor het niet meer meegevoerd kan worden door het water. Dit vormt het begin van een verstopping!

 

Volgens de Zaandamse loodgieter is het heel eenvoudig om een verstopping tegen te gaan. Zorg ervoor dat u het restafval tegenhoudt met een zeefje, een kapje over de regenpijp, enzovoorts. Laat de afvoer eens per jaar door een erkende loodgieter doorspuiten om beginnende verstoppingen te verhelpen.

 

Hulp van een loodgieter inschakelen

Om de kans op complicaties zo klein mogelijk te maken, raadt de Zaandamse loodgieter consumenten aan om de hulp van een loodgieter in te schakelen bij werkzaamheden. Een loodgieter kan u bijvoorbeeld helpen bij het leggen of verleggen van leidingen, het plaatsen van nieuw sanitair in de badkamer, het installeren van de cv-ketel in uw woning, enzovoorts.