Wat kost een mooi en groen gazon?

Een gazon is een goedkope oplossing om zo je tuin op een groene manier op te vullen. Desondanks hangt er aan een gazon kan er nog wel een prijskaartje. De exacte prijs hangt af van diverse factoren. Ten eerste is het natuurlijk de grootte van het grasveld. Hoe groter het grasveld, hoe meer je op jaarbasis kwijt bent. Niet alleen als het om de aanschaf van graszoden of graszaad gaat, maar ook qua onderhoud. Je hebt meer mest nodig, je verbruikt bij het maaien meer stroom en je hebt meer water nodig om het grasveld te besproeien. Onderhoud kost geld. Mest, kalk et cetera is niet gratis. In het geval je een hovenier inschakelt voor het onderhouden van je gazon zul je ook hier voor moeten betalen. Denk goed na over de kosten die je erbij gaat krijgen voor het onderhoudt. Kijk daarom niet alleen naar het aanschafprijs maar ook naar wat voor materialen je de komende jaren nodig hebt om de grasmat mooi groen te laten blijven.
Grasmaaien
Bij het maaien van een groot grasveld zul je waarschijnlijk ook een grotere zitgrasmaaier gebruiken en deze is als het om de aanschafsprijs gaat natuurlijk duurder dan eenvoudige grasmaaier. Er zijn ook diverse soorten grasmaaiers te krijgen. Je kunt nog ouderwets met een roller maaien maar tegenwoordig heb je ook elektrische apparaten wat zeker voor wat oudere mensen makkelijker maakt om je gras te maaien. Je hebt ook robots die automatisch je gras kan maaien. Kortom genoeg keus het is alleen wat je er voor over hebt.

 

Grazon
Als het om de prijs van graszoden gaat willen mensen ook graag weten wat deze kosten. Graszoden prijs kan een indicatie geven van hoeveel je ongeveer dient te betalen voor een graszode. Het is ook handig om te weten dat één groszode één vierkante meter is. Een graszode kost ongeveer € 1,60 tot € 1,90 per stuk. Het is afhankelijk van de aanbieder hoeveel deze exact kost. De ene aanbieder is duurder dan de andere. Ook hangt het af van de grassoort. Schaduwgazon is bij de meeste aanbieders het duurst. De prijs kan verder oplopen doordat je deze thuis wilt laten bezorgen. Laat je daarom altijd goed informeren bij een specialist welke grasmat het beste je voor je tuin. Je wilt tenslotte niet met een bruine grasmat zitten.