De sensors van de Prusa i3 mk3

Wie met een kenner spreekt over de aantrekkelijke kanten van de Prusa i3 mk3, zal al snel in gesprek raken over de werking van de sensors van deze 3D printer. Dit komt omdat deze sensors in grote mate bijdragen aan het feit dat de printer zo sterk is en zoveel kwaliteit weet te bieden. Alleen al om die reden is het dan ook interessant om eens te bekijken welke mogelijkheden er allemaal liggen als deze printer gebruikt gaat worden. Dit is een flink grote lijst aan pluspunten die eigenlijk alles wat bedacht wordt ook daadwerkelijk mogelijk maken.

De sensor bij stroomuitval
Misschien wel één van de meest lastige zaken bij het werken met een Prusa 3D-printer was tot op heden het gevaar van stroomuitval. Dat is verleden tijd met de Prusa i3 mk3. De sensor die dit probleem opmerkt zorgt ervoor dat het proces op een goede wijze wordt onderbroken en weer wordt hervat wanneer de stroom weer terug is. Zonder dat daarbij schade aan het ontwerp hoeft te worden geleden. Dit maakt het mogelijk om ook grote ontwerpen op een veilige manier te laten uitwerken, zelfs wanneer dit veel tijd in beslag neemt. Alle reden om dit dus uit te testen.

De sensor van het filament
Een andere sensor die een belangrijke rol speelt bij de Prusa i3 mk3, is de sensor va het filament. Ook hiervoor geldt dat tijdig wordt opgemerkt dat het op is. Op die manier kan het proces veilig worden stilgelegd door de printer zelf. Wanneer er dan weer is aangevuld wordt het printen weer hervat. Waarbij dan ook nog eens wordt gezorgd dat er geen zwakke plek in het ontwerp ontstaat op het moment dat het printen werd onderbroken. Dit zijn belangrijke voordelen wanneer essentiële elementen worden geprint waarmee gewerkt moet worden. Deze zijn dan meer betrouwbaar te noemen.

Geen geluid te horen
Natuurlijk zijn niet alleen de vele sensoren belangrijk als het gaat om de Prusa i3 mk3. Ook allerlei andere zaken spelen hierin een rol. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat de printer heel snel print. Zet dit af tegen het feit dat er nauwelijks geluid bij wordt gemaakt. Dat betekent dus dat het een model is dat goed te gebruiken is op de werkvloer. Op die manier kan er immers gewoon mee aan de slag worden gegaan zonder dat dit storend werkt. Alle reden om dit dus als ondernemer te overwegen en de voordelen ervan zelf te kunnen ervaren.