Hoe kies ik de beste kantoorinrichting?

kantoormeubelen

De juiste inrichting van een kantoor is essentieel om gefocust te kunnen werken. Jouw werkplek gebruik je in de meeste gevallen meer dan 40 uur per week, dus comfort is erg belangrijk. Zowel voor je werkplezier als je fysieke gesteldheid. In dit blog helpen we je de juiste keuzes te maken bij het inrichten van jouw kantoorpand. Of het nu gaat om het opzetten van een professionele bedrijfsruimte of een klein kantoor aan huis, er zijn belangrijke dingen die je in gedachten moet houden.

Stel een lijst op met verplichte onderdelen

Start je kiesproces door een lijst op te stellen met onderdelen of behoeften die sowieso voorzien moeten zijn. Denk hierbij aan essentiële onderdelen van het kantoor en dan vooral wat je er kwijt wilt zoals een computer, printer, telefoon en opslag van documenten. Houd hierbij rekening met het soort kantoor dat je hebt. Je kunt bijvoorbeeld een volledig digitaal online marketingbureau zijn, maar een atelier voor een kunstenaar zou een heel andere inrichting nodig hebben. Het gaat dan bijvoorbeeld om presenteerruimtes of juist extra opslag van vertrouwelijke documenten.

Kies de kantoormeubelen die ergonomisch zijn

Er zijn genoeg mogelijkheden met kantoormeubilair en in het het bureau. Kantoormeubilair is het belangrijkste onderdeel van jouw kantoorpand: hier moet kwaliteit worden geleverd. De nieuwe technologieën bieden de mogelijkheid om het meeste uit jezelf en je personeel te halen. Zo kunnen stabureaus de gezondheid en hierdoor de efficiëntie van personeel verhogen, doordat het lichaam actief blijft. Gispen is een goed voorbeeld van een fabrikant die zich inzet om door middel van de Gispen kantoormeubelen de ergonomische houden en hiermee de efficiëntie van werknemers te verhogen.

Zorg voor kantoormeubelen die aansluiten bij jouw stijl

Net zoals in je woning kun je jouw stijl weerspiegelen in het kantoorpand. Het is fijn om iedere werkdag weer in een omgeving te komen die vertrouwd is. Heb je een traditionele stijl? Dan kun je het beste kiezen voor houten bureaus. Deze stralen warmte uit en worden bijvoorbeeld veel gebruikt in ateliers. Een moderne stijl wordt juist weer vaker gebruikt bij digitale bedrijven, zoals online marketing bureaus. Je ziet dan meer strakke kleuren, zoals wit, antraciet en zwart.