Dit kan ongedierte aanrichten in je huis

Dat ongedierte bijzonder vervelend kan zijn, weten de meeste mensen inmiddels wel. Heb je echter enig idee welke schade ongedierte aan je woning kan veroorzaken? Niet alleen in huis kan het ongedierte schade veroorzaken. Kijk bijvoorbeeld ook naar de tuin! Ongedierte kan bomen, struiken en planten ernstig aantasten. Denk bijvoorbeeld aan planten die geen blad meer overhouden door verschillende ongediertesoorten. Of wat te denken van de slootwal, welke steeds instabieler kan zijn door de aanwezigheid van mollen, ratten en muizen. In dit artikel zoomen we in op de schade, die het ongedierte in huis veroorzaakt.

 

Schade door ongedierte binnen je woning

Ongedierte probeert zich vaak op verschillende plekken in huis te verstoppen, hierdoor is deze overdag niet zichtbaar. In de avond komen verschillende ongediertesoorten tot leven, op zoek naar voedsel. Papier- en zilvervisjes verstoppen zich vaak in de voorraadkast, waar zij voor schade aan de verpakkingen van voedingsmiddelen zorgen. Ook kan het ongedierte voor schade aan isolatiemateriaal in huis zorgen. Hierbij tast het isolatiemateriaal ernstig aan door muizen, door wespen die hier hun nest opbouwen, enzovoorts. Ook houtworm zorgt voor schade in huis. De houtworm tasten houten constructies aan, waarbij de stabiliteit hiervan in gevaar kan komen.

 

Bestrijden van ongedierte vaak lastig

Om een verdere schade als gevolg van ongedierte te kunnen voorkomen, is het belangrijk om ongedierte in een vroeg stadium te bestrijden. Dit lijkt vaak echter makkelijker, dan dat dit in de praktijk is. Om die reden is het belangrijk om het ongedierte in een vroeg stadium aan te pakken. Des te langer je wacht, des te groter is de kans op een ongedierteplaag. Dit maakt het steeds lastiger om van het ongedierte af te komen. Om ongedierte op een effectieve wijze te bestrijden kan de hulp van een professionele ongediertebestrijding wenselijk zijn.