Houd inbrekers buiten je huis

Het geweld wat inbrekers gebruiken om woningen binnen te dringen is in de afgelopen jaren steeds verder toegenomen. Dit heeft ertoe geleid dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan! Beeld je eens in dat je ten tijde van de inbraak in de woning aanwezig bent. In zo’n situatie zullen inbrekers er alles aan doen om je van het inschakelen van hulp af te houden. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende vormen van inbraakbeveiliging om inbrekers buiten de deur te houden. In dit artikel geven we je tips voor de beveiliging van je woning!

 

Zorg voor goede sloten en een hekwerk

Door een hekwerk om je woning te plaatsen maak je het inbrekers een stukje lastiger. Zij zullen eerst over het hekwerk moeten komen, voordat ze aan het forceren van een deur of raam kunnen beginnen. Door deze vertraging is de kans groter dan inbrekers door omwonenden of voorbijgangers worden opgemerkt. Dit willen inbrekers voorkomen, waardoor ze wellicht sneller voor een andere woning kiezen.

 

Naast een hekwerk is het belangrijk om voor kwalitatief goede sloten te kiezen. Denk aan cilindersloten op je deuren en bijzetsloten op ramen. Deze bijzetsloten worden in twee vormen aangeboden: opleg- en insteeksloten. Het hangt van het type raam wat je hebt af, welke soort sloten het meest geschikt zijn.

 

Beveiligingssysteem in huis installeren

Het gebruik van goede sloten alleen is niet voldoende om inbrekers buiten de deur te houden. Denk ook eens na over het laten installeren van een compleet beveiligingssysteem. Een beveiligingssysteem kun je tegenwoordig geheel naar eigen inzicht samenstellen. Zo kun je hier een bewegingssensor, een elektronische camera en bijvoorbeeld magneetcontacten op aansluiten. Het is aan te raden om vooraf een risicoanalyse van je woning te laten maken. Een slotenmaker kan je hierbij helpen, waarmee de belangrijkste beveiligingsrisico’s in huis in kaart worden gebracht.