Tips om te behangen in huis

De muren zijn zeer nadrukkelijk in je interieur aanwezig, waardoor het van belang is dat de stijl van de muren aansluit bij de stijl in de rest van je woning. Je kunt muren verven, behangen of bijvoorbeeld stuken. Het voordeel aan het gebruik van behang in je woning is dat het behang heel eenvoudig aan te brengen is op muren. Daarbij heb je in veel gevallen voldoende aan een laag behang, wat direct dekt. Bij verf zal je de muren een aantal keren moeten verven, voordat de verflaag volledig dekkend is. Daarbij zal je eerst een grondlaag aan moeten brengen om te voorkomen dat de muur de verf opzuigt.

 

Tip 1: kies het juiste behang

Het is van de ruimte waar je het behang wilt gebruiken in huis afhankelijk, welk type behang het meest geschikt is. Standaardbehang is bijvoorbeeld ideaal voor een woon- of slaapkamer, maar zal in een badkamer of keuken al snel loslaten. In deze ruimte komt veel condens vrij, wat de lijmlaag van het behang doet verslechteren. Dit geldt niet wanneer je renovliesbehang gebruikt. Dit type behang is specifiek bedoeld voor vochtigere ruimtes in een woning.

 

Tip 2: bestel je behang eenvoudig online

Op internet vind je verschillende webwinkels die behang aanbieden. Het aanbod binnen deze webwinkels is veel groter dan in fysieke behangwinkels. Een voorbeeld van zo’n webwinkel is nubehangen.nl. Je vindt hier behangsoorten voor de kinderkamer, je woonkamer, enzovoorts. Het kan leuk zijn om losse stroken behang te gebruiken, in plaats van het volledig vullen van je muur met behang.

 

Tip 3: voorkom een groot contrast

Net als bij het plaatsen van hekwerk rondom je woning, is het ook bij het gebruik van behang belangrijk dat je te grote contrasten in de stijl van het behang voorkomt. Laat de stijl van het behang aansluiten bij de stijl van je interieur en vloer.