Iedereen wil een mooi hek hebben

Het kopen van een goed hekwerk is enorm belangrijk. In de eerste plaats wil je er zorg voor dragen dat je tuin goed afgesloten is voor mensen die daar niks te zoeken hebben. Ook wil je voor mensen die naar binnen aan het gluren zijn een barrière hebben en als je kinderen hebt is het ook erg prettig om te weten dat je gewoon je kopje koffie kan drinken zorg dat je gelijk uit je stoel hoeft te vliegen als je kind de benen neemt. Een hekwerk is dus echt gewoon een woonbasic.

 

Welk hekwerk moet je kopen?

Er is een enorm aanbod aan verschillende soorten en dat is best lastig om uit te moeten kiezen. Het is in elk geval handig om alle hekken weg te strepen die je niet mooi vindt. Het is misschien wel dat de beplanting erover heen zal groeien, maar het zal altijd een vrij zichtbaarder van de tuin zijn. Dus kies voor iets dat je kan waarderen. Kijk vervolgens ook wat je buren willen doen. Een hek is namelijk vaak wel iets dat je moet delen bij een erfafscheiding. Enkel als je tuin niet grenst aan een ander perceel heb je de volledige vrijheid.

 

Kies voor onderhoudsvriendelijk

Deze huistopper wil je echt niet te veel onderhoud aan hebben. Zelfs al bij een kleine tuin is er een enorm oppervlak te dekken als je moet verven of iets dergelijks. Je kan beter voor bewerkt hout kiezen of voor een stalen hekwerken dat ook geen aandacht meer vergt.  Uiteraard kan je het wel doen, maar dan zouden we je toch stellig aanraden te kijken naar een hekwerk, waar je geen planten tegen aan zult laten groeien, want dan is echt het einde zoek met een schilderbeurt. Veel plezier met uitzoeken.