Maak je woning veilig!

We nemen graag met je door wat je kunt doen om je woning een stuk veiliger te maken. Er zijn een aantal beproefde manieren waarop je dat kunt doen. Lees snel verder in deze blog. 

Zorg voor beveiligingssysteem 

Installeer goede sloten op alle deuren en ramen. Zorg ervoor dat de sloten voldoen aan de laatste veiligheidsnormen. Plaats een alarmsysteem. Dit kan helpen om ongewenste indringers af te schrikken en je te waarschuwen als er iets mis is.

Beveiliging ramen en deuren

Beveilig je ramen. Plaats bijvoorbeeld raamsloten en/of raambeveiliging om inbrekers te ontmoedigen. Verlicht de buitenkant van je woning. Zorg ervoor dat er voldoende licht is bij de voor-, achterdeur en andere toegangspunten. Maak gebruik van bewegingssensoren. Door deze te installeren bij de toegangspunten van je woning, kunnen deze sensoren verdachte bewegingen detecteren en je waarschuwen.

Zorg voor een nette woning / tuin

Houd je tuin opgeruimd, zodat dat er geen plekken zijn waar inbrekers zich kunnen verstoppen en wees voorzichtig met hoge begroeiing bij ramen en deuren. Laat je woning er bewoond uitzien. Zorg voor beweging van binnen naar buiten en laat bijvoorbeeld de radio aanstaan als je weg bent. Verberg waardevolle spullen. Heb er oog voor dat dure spullen niet zichtbaar zijn vanaf de straat en berg ze op in een kluis.

Inbraakpreventie advies 

Een inbraakpreventie advies is een advies dat wordt gegeven om de kans op inbraken in een woning, bedrijfspand of andere locatie te verkleinen. Dit advies kan worden uitgevoerd door een professional op het gebied van inbraakpreventie, zoals een slotenmaker, beveiligingsadviseur of de politie. Het zal verschillende aspecten van beveiliging belichten, zoals het installeren van veiligheidssloten en alarmsystemen, het aanbrengen van verlichting rondom het pand, het opruimen van struiken en bomen die het zicht op het pand blokkeren en het opzetten van een buurtwacht of buurtbewakingsprogramma. Het doel van het advies is om de potentiƫle toegangspunten van een pand te beperken en de kans op een inbraak te verkleinen. Een inbraakpreventie advies slechts een deel van een totale beveiligingsstrategie is. Het is ook belangrijk om bewust te zijn van je omgeving, te weten wie er in je buurt is en wat er normaal is, om je deuren en ramen te vergrendelen wanneer je niet thuis bent.