Tip: hangstoelen

Hangstoelen waren al erg populair, sinds enige jaren is die populariteit alleen maar meer gegroeid. Dat heeft vooral te maken met het feit dat een hangstoel niet meer alleen aan het plafond bevestigd hoeft te worden, maar dat er tegenwoordig ook frames beschikbaar zijn. Het heeft de hangstoel een boost gegeven.

Hangstoelen waren voorheen vooral aan het plafond bevestigd

Vroeger maakte je een bevestigingspunt aan het plafond en daar werd de hangstoel aan gehangen. De slimmerik maakte er meteen meer in de huiskamer, om de stoel zo nu en dan ook nog eens een andere plaats te kunnen geven. Want het moge duidelijk zijn; het is een genot om in hangstoelen te zitten. Het is zelfs wat romantisch. Doorgaans is er namelijk ruimte genoeg voor twee personen en je zit heerlijk dicht op elkaar. Voor verliefde stelletjes is deze hangstoel dan ook perfect. Dat is ie overigens ook in de kinderkamer, waar je zoon of dochter de stoel kan gebruiken om te lezen of gewoon even heerlijk te schommelen en te wiebelen.

Toepassingsmogelijkheden groter door de komst van het frame

Ook buiten was het (zeker als je een overkapping had) vaak geen probleem om een leuke plek te vinden voor de hangstoelen. Juist in de warmere maanden is een dergelijke stoel heerlijk. Dat geldt ook als je een balkon hebt bijvoorbeeld. De toepassingsmogelijkheden die de hangstoel heeft zijn sterk vergroot toen er een uitvoering met frame op de markt kwam. De stoel werd nu mobiel en tegenwoordig kun je hem overal mee naartoe nemen en plaats je de stoel overal. Je verhuist de stoel buiten met de zon mee en kunt vanuit de hangstoel je spelende kinderen prima in de gaten houden.

Ook een groot aanbod aan kussens beschikbaar

De kussens in de stoelen zijn erg uiteenlopend van kleur en uiterlijk. Ook wat dat betreft heeft de stoel zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Zelfs op het strand zie je tegenwoordig hangstoelen in frame. En ook het strand is zo’n plek waar de stoel helemaal tot zijn recht komt. Gegarandeerd dat je langzaam maar zeker in slaap sukkelt. En dat kan soms echt heerlijk zijn. Juist het schommelen en licht bewegen van de stoel is iets wat de stoel erg populair maakt. In hangstoelen kom je nog echt tot rust en kun jij je mooi even afsluiten van de hectiek van alledag.

Boost door de introductie van een frame

Na een flitsende start leek de hangstoel een aantal jaren geleden een stille dood te sterven. De meeste mensen zagen er wel wat in, maar die bevestiging aan het plafond stond de meeste mensen toch tegen. Sinds de komst van het frame echter, is de stoel weer mateloos populair. Behalve dat je de stoel gemakkelijk meeneemt, is ie prima inklapbaar waardoor je de stoel gemakkelijk op kunt ruimen. En heel erg veel opbergruimte vraagt de stoel niet. Er kleven door de komst van een frame minder nadelen aan de stoelen, die bovendien veel breder toepasbaar zijn geworden. Daarom zie je de stoelen zoveel meer dan een aantal jaren geleden.

Daarnaast verkoopt Maranon originele hangmat stoelen uit Zuid en Centraal Amerika!