Wanneer bieden keukens op maat een echte meerwaarde?

Wanneer je van plan bent om een (nieuwe) keuken te kopen voor in je woning zal je kunnen vaststellen dat er eigenlijk grofweg een keuze moet worden gemaakt uit twee verschillende opties. Deze twee opties waar we een onderscheid tussen maken zijn een maatwerk keuken en een standaard exemplaar. Voor heel wat mensen geldt dat ze vooral kijken in de richting van keukens op maat. Ondanks het feit dat dergelijke keukens namelijk een stukje duurder zijn op vlak van aankoop moet het wel gezegd dat ze volledig kunnen worden afgestemd op maat van jouw wensen. In ieder geval, wil jij ook graag ontdekken welke echte meerwaarde er schuilt in het laten maken van een keuken op maat? Neem dan vooral even snel de onderstaande informatie door!

Wanneer zijn keukens op maat de beste keuze?

Het feit dat je keukens op maat van je persoonlijke wensen kan laten maken klinkt natuurlijk helemaal fantastisch. Dit gezegd hebbende is het toch zo dat een maatwerk keuken niet altijd de beste keuze is. Neem nu bijvoorbeeld de situatie waarin je tijdelijk je intrek gaat nemen in een kleine woonst. De kans bestaat dat je een kleine woning hebt gekocht om te restaureren en vervolgens terug te verkopen zodat je met dat geld je droomhuis kan financieren. In dit geval is het nemen van een standaard keuken doorgaans de beste keuze. Dit niet alleen omwille van de prijs, maar ook omdat jouw smaak niet persé ook de smaak moet zijn van de persoon die de woning uiteindelijk zal overkopen. Te veel personaliseren is dan ook eigenlijk nooit goed.

Wanneer zijn keukens op maat dan wel de beste keuze? Zeer eenvoudig. Voor heel wat mensen geldt dat ze op een zeker ogenblik in hun leven de keuze maken om definitief hun intrek te nemen in een bepaalde woning. Men spaart een heel leven lang om die ene droomwoning te kopen en deze perfect op maat van hun wensen af te stemmen. In dat geval is ervoor kiezen om een keuken op maat te laten maken wellicht de meest interessante optie. Zo kan je jouw keuken voor eens en altijd perfect baseren op jouw persoonlijke voorkeur. Het eindresultaat is dan ook altijd een keuken die over de hele lijn der verwachtingen meer dan waard zal weten te maken.

Superkeukens – Ontdek jouw droomkeuken!

Zijn maatwerk keukens echt altijd zoveel  duurder?

De nummer één reden waarom mensen keukens op maat in de praktijk wat minder interessant kunnen vinden is de kostprijs die eraan verbonden is. Voor heel wat mensen geldt nog steeds dat zij vermoeden dat maatwerk keukens op vlak van kostprijs echt veel duurder zijn dan gewone, standaard keukens. Dat is zeker niet correct, integendeel. Uiteraard is het zo dat je voor een maatwerk oplossing wat meer zal moeten betalen, maar de echte grote prijsverschillen in vergelijking met vroeger bestaan niet meer. Hou er wel rekening mee dat de materiaalkeuze de meeste impact heeft op de kostprijs van je maatwerk keuken. Deze kan het totale kostenplaatje dus in de praktijk uiteraard danig de hoogte in doen schieten. Hier moet je wel rekening mee houden.