Sanitair langer meegaan door waterontharder

Net zoals je waterverwarmer kalkaanslag krijgt van hard water, krijgt ook je leidingwerk kalkaanslag. En niemand wil kalkaanslag in zijn leidingen. Niet alleen vermindert dit de diameter van je leidingen, wat de doorstroming en efficiĆ«ntie beperkt, maar het kan ook de levensduur van je sanitair verkorten. Een waterontharder kopen is een goed idee. 

Voordelen waterontharder

Het grootste voordeel van een waterontharder is dat er geen kalkaanslag ontstaat. Dit vermindert niet alleen de kans op vervelende en rommelige verstoppingen, maar zorgt er ook voor dat je leidingen zo lang mogelijk meegaan.

Onthoud: Een waterontharder elimineert niet het risico op verstoppingen, of andere loodgietersproblemen. Een verstopping zal zich bijvoorbeeld voordoen als dingen zoals vet in de gootsteen worden gegoten. Als je een loodgietersprobleem vermoedt, of als je een nooddienst nodig hebt, dan is het slim om een loodgieter te bellen. 

Schonere vaat

Zacht water zorgt ook voor schoner huishoudelijk vaatwerk zoals glazen, zilverwerk en potten en pannen. Wanneer je zacht water gebruikt in je vaatwasser, hoef je geen extra vloeistoffen te gebruiken om vlekken en vuil te verwijderen. Je krijgt een schone en vlekvrije vaat en kookgerei, wat anders niet mogelijk zou zijn als je hard water zou gebruiken.

Frisser huis

Wanneer je zacht water gebruikt om je auto, kranen, tegels, spiegels en andere voorwerpen schoon te maken, hoeft je bovendien niet zo hard te schrobben om resten en vuil kwijt te raken. Zacht water maakt het gemakkelijker om deze voorwerpen schoon te maken. Het spoelt ook sneller en gemakkelijker weg dan hard water. Je hoeft minder werk te verzetten om je persoonlijke bezittingen schoon te houden.

Wil je meer weten over alles waar een waterontharder je bij kan helpen? Dan is het goed om eens verder te kijken op de site van waterontharder.com.