Een tuin groter laten ogen door middel van een hekwerk

Kunt u de tuin optisch groter laten lijken? Dat is iets wat veel Nederlanders zich regelmatig afvragen, aangezien dit hoog op de wensenlijst staat. Wanneer u een hekwerk op onderstaande manieren in de tuin plaatst zal deze wens zeker in vervulling gaan. Controleer zelf of u al op de goede weg zit…

De tuin langer of breder laten lijken

Een hekwerk wordt meestal geplaatst om een tuin te omheinen, maar een hekwerk kan er ook voor zorgen dat de tuin optisch groter lijkt. Wanneer u een smalle tuin heeft en u deze breder wilt laten ogen is een houten- of spijlenhekwerk met horizontale planken aan de achterzijde de beste optie. Gaat de voorkeur daarentegen uit naar een optisch langere tuin? Dan is het plaatsen van een houten hekwerk met horizontale planken aan de zijkanten juist de perfecte oplossing.

Kies voor een hekwerk met openingen

Misschien heeft u altijd gedacht dat een hekwerk een gesloten gevoel creëert, wat inderdaad het geval is als u voor een hekwerk zonder openingen kiest. Wanneer u een mogelijk benauwd gevoel wilt voorkomen is een hekwerk met smalle openingen de juiste keuze. Houdt u niet van openingen, maar wilt u wel hetzelfde effect bereiken? Kies dan voor een gaashekwerk. U kunt tegen dit type hekwerk een klimplant plaatsen, waardoor u uw privacy houdt, maar tussen de bladeren door wel kleine openingen vindt en daarbij een optisch grotere tuin creëert.

Kleurgebruik van het hekwerk

Niet alleen de vormgeving, maar ook de kleur van het hek heeft invloed op het ruimtelijke effect van de tuin. Het is vooral de achterwand die hierbij een grote rol in speelt. Een donkere achterwand zorgt bijvoorbeeld voor een diepere tuin en een licht gekleurde achterwand maakt de tuin juist ondieper, maar wel breder.

Het plaatsen van een tussenhekwerk in de tuin

Wilt u de tuin groter laten ogen, maar is uw hekwerk nog in goede staat? Plaats dan een tussenhekwerk middenin de tuin. Een tussenhekwerk laat de tuin namelijk groter ogen, zeker als u het laat begroeien met klimplanten.

Het is dus van belang dat u tijdens het uitzoeken van het hekwerk rekening houdt met verschillende aspecten om de tuin groter te laten ogen. Wanneer u dit niet op de juiste manier doet kunt u een gesloten gevoel creëren. Komt u er zelf niet helemaal uit? Onze collega’s van Hekwerk Soest helpen u graag met het uitzoeken van het juiste hekwerk. Bekijk de website en neem gerust contact op.