De vraag naar metaal in Eindhoven stijgt.

Wanneer u uw pand of woning in Eindhoven een nieuwe uitstraling wilt geven kunt u overwegen om een nieuwe dak- en gevelbekleding te laten plaatsen van metaal. Metaal zorgt ervoor dat uw pand of woning een frisse en karakteristieke uitstraling krijgt. Daarnaast isoleert en beschermd een dak- en gevelbekleding van metaal uw dak ook. De vraag naar metaal Eindhoven is de afgelopen jaren gestegen. Dit komt voornamelijk omdat er veel verschillende metaalsoorten bestaan waar u uit kunt kiezen. Veel metaalsoorten zijn geschikt voor metaalbewerking, denk bijvoorbeeld aan aluminium, zink of lood. U kunt ervoor kiezen om deze materialen te laten coaten, zagen, lassen, kralen, knippen of zetten.

 Zink op maat sluit perfect aan op uw dak.

Zetten is een algemene term voor het buigen van een plaatmateriaal. Middels een kantbank, bankschroef of zetbank kunnen nauwkeurige of ronde hoeken worden aangebracht in het materiaal. Hierdoor krijgt u een product dat perfect op uw dak aansluit. De ideale eigenschappen van zink zorgen ervoor dat zink vaak wordt toegepast voor zetwerk op maat. Het is een makkelijk te bewerken materiaal, hierdoor kan vrijwel elke vorm gerealiseerd worden. Tevens heeft het materiaal geen onderhoud nodig, is het ontzettend duurzaam en heeft het een lange levensduur. Bij zetwerk hoeven de materialen niet aan elkaar gelast te worden. Dit heeft als prettige bijkomstigheid dat het tijd scheelt en dat u een nettere afwerking overhoudt.

 Zink wordt toegepast voor veel verschillende producten.

Steeds vaker zien we zink op maat terugkomen, vooral in de daken- en bouwindustrie. Gezien zink zich zo eenvoudig laat bewerken kunnen er veel producten van worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan dakgoten, dakranden, daktrimmen, waterslagen en afdekkappen. Zink is het ideale materiaal voor deze producten door zijn lange levensduur. De levensduur van een zinken dakgoot bijvoorbeeld kan oplopen tot 50 jaar. Zelfs na al deze jaren heeft zink nog steeds dezelfde eigenschappen; het is nog altijd eenvoudig te repareren, het veroudert niet en wordt niet broos. Hierdoor heeft u lang geen omkijken meer naar uw dak- en gevelbekleding. Daarnaast is zink 100% recyclebaar wanneer het aan het eind van zijn levensduur zit.

 Ga langs bij een metaalbewerkingsbedrijf bij u in de buurt.

Bent u op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf voor uw metaalbewerking Eindhoven? Of bent u benieuwd naar wat een nieuwe dak- en gevelbekleding van metaal voor uw pand of woning kan doen? Ga dan langs bij een metaalbewerkingsbedrijf bij u in de buurt. In de regio Eindhoven zijn veel specialisten te vinden die u hiermee verder kunnen helpen. Zij kunnen met u meekijken naar uw pand of woning en wat hiervoor uw wensen zijn. Naar aanleiding hiervan kunnen zij u een metaalsoort en toepassing adviseren. Vrijwel elk metaalbewerkingsbedrijf in Eindhoven heeft een machinepark in eigen beheer. Hierdoor kunnen zij producten snel bij u leveren en een flexibele service aan u bieden.