Het hele jaar in de tuin zitten

Het is natuurlijk heerlijk om bij een zonnestraaltje even in de tuin te zitten om hier van te genieten. U moet echter wel een aantal zaken regelen voordat dit geregeld kan. Zo moet er een overkapping in de tuin worden geplaatst en moet u rekening houden met de benodigde privacy. Ook kunt u ervoor kiezen om op het juiste moment de tuin winterklaar te (laten) maken. Wij zullen u adviezen geven om het hele jaar in de tuin te vertoeven.

Voldoende privacy

Om voldoende privacy te creëren zijn er een aantal mogelijkheden. Allereerst kunt u natuurlijk een hek plaatsen om uw tuin heen. Dit is het meest makkelijk, maar het creëert niet meteen de juiste sfeer. Daarom kunt u ook kiezen voor een heg. Dit zorgt weer voor wat meer groen in de tuin en zo is het ook prettiger om in de tuin te zitten.

Zorg voor een overkapping

Nederland is natuurlijk een nat land en daar moet u in de tuin ook rekening mee houden. Zorg er daarom voor dat er een overdekte plek wordt gecreëerd. Een prieel plaatsen kan bijvoorbeeld zeker geen kwaad. Wanneer deze van een goede kwaliteit is zult u merken dat het erg toegankelijk is en er snel plaats onder wordt genomen.

Winterklaar maken

Moet uw tuin winterklaar worden gemaakt? Dat is natuurlijk goed om de winter zonder schade door te komen. Wij raden u aan om een hovenier in de hand te nemen, want zij weten precies wat er allemaal aangepakt moet worden. Om een goed beeld te krijgen van de markt doet u er goed aan om een aantal lokale hoveniers met elkaar te vergelijken. U moet deze lokale vakmannen vergelijken aan de hand van de prijzen die zij hanteren, de werkwijze die zij hebben en de voorwaarden van de klus. Aan de hand van opgestelde offertes kunt u een keuze maken voor een passende hovenier.