Inrichten van een stadstuin

Bent u net naar de stad getrokken of heeft u geen idee wat u met uw stadse tuin aan moet? Dat is natuurlijk niet gek, want de tuin is klein en wanneer u er niet goed over nadenkt zal het ook nooit een klein paradijsje worden. Er zijn een aantal manieren om een kleine tuin tot een rustgevende en sfeervolle plek te maken, maar dan moet u wel weten waar u allemaal op moet letten. Wij hopen u voldoende te informeren, zodat u kunt genieten van uw stadse tuin.

Bereid uzelf goed voor

Voordat er daadwerkelijk iets met de tuin gaat gebeuren moet u een goed plan opstellen. Veel mensen denken dat het handig is om het ontwerp van een grote tuin te gebruiken alleen dan alles te verkleinen. Wij raden u aan om dit niet te doen, want het wordt anders zeer druk in een kleine ruimte.

U doet er goed aan om met een tuinarchitect of een hovenier te kijken naar de verschillende mogelijkheden, zodat er optimaal gebruikt wordt gemaakt van de beschikbare ruimte.

Keuze voor meubels

Gaat u geschikte meubels zoeken voor uw stadse tuin? Dan raden wij u aan aantal dingen aan. Zo moet u allereerst geen grote en/of collosale meubels kopen. Deze nemen veel ruimte in beslag en belemmeren het visuele aspect.

Een tuintafel kunt u bijvoorbeeld op maat laten maken, zodat de ruimte optimaal wordt gebruikt en de tafel alsnog van voldoende grootte is.

Nog ruimte over?

Heeft u ergens in een hoek nog wat ruimte over? Dan is het ook leuk om te kijken naar verschillende tuinbeelden. Deze zijn er in diverse formaten en wij raden u aan om een aantal opties te bekijken. U kunt hierna nog modellen vergelijken aan de hand van prijzen en materialen om tot de beste keuze te komen.