Ideeën voor een tuin

Bent u van plan om uw huidige tuin aan te pakken? Of gaat u verhuizen en is de nieuwe tuin niet helemaal naar behoren? Dan doet u er goed aan om verschillende tuinontwerpen te bekijken en ook een aantal mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Wanneer u dit doet zult u er zeker van zijn dat er achteraf een juiste keuze is gemaakt. Wij hopen u voldoende te informeren, zodat u volop kunt genieten van de nieuwe tuin!

Privacy is belangrijk

Wanneer u in uw tuin zit is het natuurlijk niet prettig om te weten dat de buren en/of de achterburen mee kunnen kijken. Daarom moet u er zeker van zijn dat u voldoende privacy heeft wanneer u in de tuin zit. Er zijn een aantal manieren om dit te doen. Zo kunt u gemakkelijk een tuinhek plaatsen, maar dit komt niet ten goede van het zitplezier. Daarom kunt u ook een heg rondom de tuin plaatsen om zo het niveau van het groen hoog te houden.

Beperkte ruimte?

Heeft u een kleine tuin tot uw beschikking? Dan is het verstandig om hier op een goede manier mee om te springen om er toch nog een sfeervol geheel van te maken. Zo moet u in de diepte werken en proberen om verschillende ‘zones’ te creëren. Dit kunt u doen door een laag hek tussen zones te plaatsen, zodat er gemakkelijk onderscheidt in wordt gemaakt. Ook het gebruik van grote bloempotten is niet verstandig, want dit neemt enorm veel ruimte in beslag wat ook aan andere aspecten gebruikt kan worden.

Leuke extra’s

Heeft u nog voldoende ruimte in de tuin om het één en ander aan te schaffen? Dan kunt u bijvoorbeeld een jacuzzi kopen. Wanneer u dit onder een (verplaatsbare) overkapping maakt kunt u er ook nog van genieten in de winterse perioden. Zorg ervoor dat de jacuzzi van kwaliteit is, zodat u het niet snel hoeft te vervangen of er onderhoud aan te plegen.