Hoe begin je met tuinieren?

Het aanleggen van een tuin kan ontmoedigend zijn. Er zijn allerlei beslissingen te nemen, maar een beetje plannen kan een lange, lange weg zijn naar het maken van een tuin waar je net zo graag in werkt als naar kijken. Hier zijn enkele hulpmiddelen om u te helpen deze vragen te beantwoorden en een tuin aan te leggen waar u van zult genieten.

Een tuin starten

Waar te beginnen? Eerst moet je een goede plek kiezen. De hoeveelheid blootstelling aan de zon en de toegang tot water zullen een grote rol spelen in de planten die je kunt kweken. Een andere goede plek om een nieuwe tuin te beginnen is met de grond. Dit is misschien niet het leukste deel van het tuinieren, maar zoals het gezegde luidt: “Voer de grond en de planten zullen voor zichzelf zorgen.” U zult moeten beoordelen welke grondsoort u heeft en wat (als er al iets nodig is).

Planten kiezen

Het selecteren van planten is een van de moeilijkste tuinklussen, simpelweg omdat er zo veel zijn om uit te kiezen. De belangrijkste dingen om in gedachten te houden zijn uw hardheidszone en uw grondsoort, maar als het op troffel aankomt, komt het er echt op aan om te bepalen welke planten u leuk vindt en hoeveel tijd u kunt besteden aan de verzorging van de planten.

Tuinontwerp

Het ontwerpen van een tuin is een continu proces en de helft van het plezier van het tuinieren. Hoewel er zogenaamde “ontwerpregels” bestaan, zoals het altijd in oneven aantallen planten, is er geen tuinpolitie die deze regels kan handhaven. Maak van uw tuin met tuindeur wat u maar wilt. De meeste tuinen zijn een mix van planten – eenjarigen, vaste planten, bomen en struiken – die altijd groeien en veranderen. Zelfs het beste doordachte ontwerp moet uiteindelijk worden bewerkt. Het kiezen van een bepaald type thema, of het nu gaat om een kleurenschema, een stijl of een groep planten, zal niet alleen helpen om uw tuin een gevoel van samenhang te geven, maar het zal ook helpen om uw ontwerpkeuzes gemakkelijker te maken. Van daaruit kunt u altijd uitbreiden.

Tuingereedschap

Er zijn allerlei soorten gereedschap en gadgets ontworpen om het tuinieren gemakkelijker en leuker te maken. Er zijn er een paar die in de loods van elke tuinier, zoals goede snoeischaren, zouden moeten zijn, maar de meesten zijn optioneel en aangezien u ervaring opdoet, zult u vinden u zich bereikend voor de zelfde favoriete hulpmiddelen opnieuw en opnieuw. Ga niet overboord bij het kopen van gereedschap. Als je eenmaal weet wat je leuk vindt, is het de moeite waard om te investeren in de beste tuingereedschappen die je je kunt veroorloven. Goed gereedschap is comfortabeler in gebruik en gaat lang mee.

Onderhoud – zorg voor uw tuin

In de tuin is er altijd wat te doen: planten, staken, verdelen, terugsnoeien en onkruid wieden, bijvoorbeeld. Sommige planten zijn veeleisender dan andere, maar tuinonderhoud is een gegeven. Het kan ook het leukste deel van het tuinieren zijn, omdat je de veranderingen in je tuin kunt observeren. Door regelmatig in uw tuin te werken, blijft u de problemen voor en leert u het seizoensritme van uw planten kennen. Ook leert u welke planten het goed doen in uw tuin, welke u graag wilt en welke u net zo snel uitgraaft en weggeeft. Onderhoud is de echte essentie van het tuinieren.