Welke materialen heeft u nodig voor een goede verhuizing?

Iedereen verhuisd wel eens in z’n leven. De ene persoon doet dit vaker dan de ander. Voor de mensen die nog nooit of die nog niet zo vaak zijn verhuisd en hierbij tips nodig hebben neem dan dit artikel eens door. Hiermee proberen wij je te helpen met een zo spoedig mogelijke verhuizing met zo min mogelijk stress.

Materialen voor verhuizen

Als je wilt gaan verhuizen moet je met veel (mogelijke) problemen rekening houden. Bijvoorbeeld de materialen die er nodig zijn om te verhuizen. Denk hierbij aan dozen, opvulmateriaal, tape, noppenfolie, kledinghangers, meubelhondjes, inpakpapier, matrashoes en nog veel meer.

Verhuislift

Vaak wordt er ook een verhuislift gebruikt bij het verhuizen van bijvoorbeeld grachtenpanden. Deze hebben meestal smalle doorgangen. Hierdoor is het soms niet mogelijk om de kast die jij op je kamer hebt staan door de voordeur te krijgen. Dan is een verhuislift huren dé oplossing! Deze maakt verhuizen zo veel makkelijker, sneller en minder zwaar. Alles wat je niet kan/wil tillen, zet je gemakkelijk in de verhuislift en klaar is Kees.

Verhuisteam

Naast het huren van materialen en/of machines kun je ook gewoon mensen inhuren die je inboedel inpakken en daarna je inboedel verhuizen naar je komende huis. Dit kan je laten doen door professionals, dit kost je dan alleen wel een hoop geld. Maar het gebeurt dan wel goed en zonder gezeur. Als je hier het geld niet voor over hebt, kan je ook nog voor een goedkoper alternatief gaan. Denk hierbij aan studentverhuizers. Deze zullen je inboedel verplaatsen voor minder geld. Wel zal het minder secuur en snel worden verplaatst.

7 tips voor een voorspoedige verhuizing:

  1. Maak als eerste een checklist met alles wat er moet gebeuren. Het is namelijk te veel om allemaal te onthouden. Verdeel deze checklist in een aantal tijdsvakken. Denk hierbij aan wanneer de verhuizing vast staat, een week voor de verhuizing, de dag van de verhuizing en na de verhuizing.
  2. Begin daarna met het sorteren van spullen die je wel en niet mee wilt nemen.
  3. Neem lekker de tijd voor het verhuizen. Zodra de verhuisdozen binnen zijn en je een opslagruimte hebt weten te vinden, begin gewoon dagelijks met het inpakken van een aantal dozen.
  4. Meet de grote meubels in je huis en kijk of ze door de deur, trapgat of gangetjes heen kunnen.
  5. Pak al je spullen systematisch in, pak je kamers om de beurt in. Ook is het handig om op de doos memo’s te plakken met wat er in deze zit en geef deze ook een nummer zodat je weet welke doos bij welke kamer hoort. (het is ook verstandig om een doos te hebben met spullen die je gelijk nodig hebt, zoals je toilettas etc.)
  6. Pak je glas en servies goed en voorzichtig in. Je wilt niet in je nieuwe huis aankomen en er achter komen dat al je servies is gesneuveld tijdens de verhuizing.
  7. Om de verhuizing zo snel, veilig en goed mogelijk te laten verlopen is een verhuisteam de beste optie. Het kan misschien wel duurder zijn. maar dit scheelt zo veel stress en gezeur. Zij hebben al veel vaker verhuisd en zijn hier echte professionals in.

Nu je dit artikel hebt gelezen ben je helemaal klaar om te gaan verhuizen. Of je dit nou met of zonder verhuislift/verhuisteam doet. Met deze lijst kom je een heel eind. Veel succes met het verhuizen!

Bron: https://www.studentverhuisservice.nl/