Hoe geef ik mijn tuin karakter?

De tuin van je huis is de plek waar je in de zomer waarschijnlijk het meeste tijd doorbrengt. Je wilt dan natuurlijk ook dat je een mooie rustige tuin hebt om in te zitten. Er zijn een hoop manieren om je tuin wat meer karakter te geven en hier vind je er enkele.

Hekwerk in je tuin

Iets wat gegarandeerd karakter geeft aan je tuin is een hekwerk. Een hekwerk heeft namelijk veel voordelen. Je kunt er gemakkelijk privacy mee creëren door bijvoorbeeld plantjes tegen de hekken aan te zetten. Op die manier wordt de inkijk van je tuin minimaal. Als je écht privacy wilt kun je ook een klimop laten groeien tegen het hek. Bovendien is een hekwerk moeiteloos te decoreren, maar daar komen we later nog op terug!

Groen gazonnetje

Het hekwerk is natuurlijk al een mooie uitkomst in je tuin, maar het zou jammer zijn als dode plantjes en dood gras dit zouden verpesten. Het is belangrijk dat je de natuur in je tuin goed blijft sproeien met water. Het is dan wel handig om een waterontharder, mocht je die in je huis hebben, af te sluiten van de buitenkraan. Het zou namelijk zonde zijn als het lekkere zachte water van de waterontharder verspild zou worden bij het sproeien van je tuin. Bovendien gaat dit ten koste van het onthardingszout van de waterontharder! Geniet dus met volle teugen van de waterontharder binnenshuis, maar sluit hem buiten even af. Dit kan ook meteen gedaan worden door het bedrijf wat de waterontharder bij je thuis heeft geïnstalleerd. Nu kun je zonder zorgen je tuin sproeien! Ook is het handig om af en toe wat gazon voeding over het gras heen te strooien, op die manier wordt het gras nóg groener.

Decoratie

Je hebt nu een mooi hekwerk en een mooi groen gazonnetje, maar decoratie geeft pas écht karakter aan je tuin! Hiervoor komt het hekwerk weer mooi van pas. Je kunt hier gemakkelijk lichtjes en lampen tegenaan hangen, maar ook vogelhuisjes bijvoorbeeld! Kijk eens rond in de winkel en maak van je tuin je eigen gezellige plekje.