De komende trends op tuingebied van 2018

Als je je afvraagt wat de komende tijd dé trend is op tuingebied, dan is er maar één woord welke allesomvattend is. En dat is beleving. Tuintrends die elk jaar weer terugkomen zullen moeten deelnemen aan de beleving in je tuin. We werken allemaal hard en willen onze vrije tijd niet verdoen met alleen maar klussen in onze tuin. We willen echt iets te beleven hebben en ontspanning zoeken rondom het huis. Genieten en ontspanning zijn twee belangrijke woorden die we gebruiken om de juiste beleving te hebben. Onze samenleving is stressvol en we willen ten volle genieten van onze vrije weekenden en vakanties. De tuin is een waardevol stuk grond waar we, als we het maar op de juiste manier doen, veel beleving kunnen vinden.

Tuintrends zijn rustige kleuren en groene geraamtes

 

Om tot rust te komen in je tuin is het gebruik van zachte, dus rustige tinten een aanrader. Felle kleuren kunnen een onrustig beeld geven. De bestratingen etc. zijn het mooist wanneer kleuren worden gebruikt als antraciet, aardekleuren en grijstinten. Een mooie afwisseling met bloemenperken eveneens in zachte pasteltinten maken het plaatje compleet. Groene geraamtes geven het hele jaar door kleur aan je tuin. Wintergroen beplanting zoals taxus, prunus en lonicera zijn het jaarrond een mooie aanwinst voor de tuin.

Elk seizoen bloei in de tuin

 

Als je het een beetje slim aanpakt en goed oplet wanneer een plant precies bloeit, dan kun je elk seizoen genieten van een bloeiende tuin. Het afknippen van uitgebloeide planten kunnen soms voor een tweede bloei of mooi blad zorgen. Vrouwenmantel bijvoorbeeld is een laagblijvende, groene plant die in mei en juni prachtig geel bloeit. Knip je na de bloei de plant tot de grond af, dan zal deze weer snel tot aan de herfst een mooi, fris, groen blad laten zien.

Elk jaar laat weer andere tuintrends zien. 2018 Staat echter voor gemak, onderhoudsarme elementen, maatwerk en een vormgeving die bij je woning past.

Verlengstuk woning

De tuin moet eigenlijk worden gezien als een verlengstuk van je woning. Zomers zo naar buiten kunnen stappen door de openslaande deuren is een wens die iedere tuinliefhebber wel heeft. Sommige dromen kunnen worden waargemaakt en geven je tuin de juiste plek die privacy biedt en waar je heerlijk in kunt wonen zomers.

Lees meer op: Cosy Wonen