Verbouwen? Huur een aanhanger!

Ga je binnenkort je huis slopen, tuin aanpassen of verbouwen? Daar komt natuurlijk veel rommel bij kijken! Het scheelt flink in kosten om de verhuizing zelf te regelen. Is de klus voor een kleine periode en wilt u nog geen aanhangwagen kopen? Wij raden voor kleine klussen aan om een aanhanger te huren. Graag nemen we je mee in de oplossingen die het huren van een aanhanger biedt. De aanhanger is namelijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Velen huren een aanhanger in plaats van een bakwagen, omdat het een verlengstuk kan zijn, waarbij er zowel in uw auto of bedrijfswagen spullen kunnen worden vervoerd.

Een nieuwe schutting? Zo vervoer je die!

Wil je graag een aanhanger huren? Bij het installeren en deinstalleren van een schutting komt een aanhanger zeker van pas. Het voordeel van een aanhanger is dat deze over een hoog laadvermogen beschikt. Zo kunt u makkelijk uw oude schutting van 2 meter vervoeren richting de sloop. Daarnaast is de toegestane maximumlengte veel hoger dan bij een normale bestelbus.

Handig bij het vervoeren spullen die net niet in uw auto passen

Naast het feit dat een aanhanger zeer handig is bij het vervoeren van een oude/nieuwe schutting en bij het klussen, is een aanhanger ook vooral handig bij het vervoeren van producten die u van plan bent om aan te schaffen. Vaak is het goedkoper om bijv. meerdere kasten bij de IKEA zelf naar huis te vervoeren dan met de typische verzamel- en transportservice.

Wat heb je nodig om een aanhanger te huren?

Voor het huren van een aanhanger zijn er een aantal punten waaraan je moet voldoen. Er zijn meerdere type aanhangers, zoals aanhangers met of zonder huif, kiepaanhangers, vakantiebagagewagens en machine transporteurs. Afhankelijk van het type aanhanger moet er bijvoorbeeld soms een aanvullend geldig rijbewijs zijn behaald. Daarnaast moeten aanhangers die minder dan 750 kilo wegen worden voorzien zijn van een geldig overeenkomende kentekenplaat. anhangers die zwaarder wegen dan 750 kilo hebben een eigen gele kenteken. Bedenk dat als je de spullen zakelijk vervoert, je in het bezit moet zijn van een eurovergunning.