Mooi hekwerk is niet lelijk!

Met een hekwerk baak je je terrein af, zodat mensen weten dat ze hier niet zomaar niet binnen kunnen gaan. Veel mensen denken bij het wordt ‘hekwerk’ aan lelijke metalen hekken. Logisch, maar mensen vergissen zich hier zwaar in. hekwerken bestaan niet alleen uit metalen enorme omheiningen, waarvan je idee krijgt dat ze je tuin totaal verpesten! Hekwerken kunnen ook heel mooi, modern en elegant zijn. Je hoeft je tuin niet te verpesten met lelijk hekwerk er bestaan genoeg hekwerken die je tuin doen opleven!

Sierhekwerk

Hekwerk kan ook een soort kunst worden, ter decoratie aan je tuin. Bij sierhekwerk draait het allemaal om de vormgeving van het hek. Sierhekwerk voldoet voor de meeste mensen aan al hun eisen, omdat je het zelf kunt samenstellen en precies aanpassen aan de stijl van jouw tuin.

Houten hekwerk

Houten hekwerk zie je veel terug rondom tuinen. Ze geven je tuin een mooie en natuurlijke uitstraling. En past perfect bij de moderne tuinen van tegenwoordig. Het mooie aan houten hekwerken is dat het hout mooi mee gaat in het groen van de tuin.

‘’Groen’’ hekwerk

Er zijn ook een heleboel mensen die liever geen hekwerk om hun tuin willen, maar wel iets erom heen willen hebben. Dan is een haag misschien leuk! Een haag zorgt voor een natuurlijke sfeer voor gedurende het hele jaar. zelfs in de winter krijgt je tuin een groene en sfeervolle uitstraling.

Zelf een hek plaatsen, hoe doe je dat?

Ben je van plan zelf een hek te plaatsen, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Geen zorgen met deze handige stappen staat jouw hek zo!

  1. Voorbereiding: een goede voorbereiding is het halve werk. dat geld ook voor het nodige gereedschap, met een gevulde gereedschapswagen heb je alle gereedschap direct bij de hand.
  2. Bevestiging: naast het plaatsen van het hek, heb je natuurlijk goeie bevestiging nodig zoals palen en schroeven.
  3. Onderhoud: houten hekwerken moeten af en toe geolied of gelakt worden, ander hekwerk kan je gewoon schoonmaken met water!