Onderhoud aan je tuin: Zelf doen of uitbesteden?

Om verschillende redenen kan het handig zijn om het tuinonderhoud uit te besteden. Vaak is het een uitvloeisel van een optelsom van factoren zoals een erg grote tuin, tuinieren is niet je grote hobby, je hebt te weinig tijd, en misschien wat lichamelijke klachten waardoor je met tuinieren beperkt bent. In zulke gevallen is wat assistentie in de tuin welkom, en in dit artikel enkele tips bij het uitbesteden van tuinonderhoud.

Mensen met een arbeidshandicap

Misschien heb al weleens een offerte laten maken door een hoveniersbedrijf in de regio, en constateerde je dat het niet goedkoop is. Dan speelt de vraag, kan ik niet beter een liefhebber zoeken? Bijvoorbeeld iemand die tuinieren als hobby heeft, maar niet meer heeft dan een balkon, en af en toe geef je de tuinman een flesje wijn als dank. Dat is stukken voordeliger dan een hoveniersbedrijf. Anderzijds zijn er in iedere gemeente tuinmannen met een arbeidshandicap. Dat is dan één van de tips bij het uitbesteden van tuinonderhoud, informeer eens bij de werkvoorziening. Het merendeel van die mensen doet grof werk zoals het onderhouden van het park en het sportterrein, maar vaak is er een ploeg die ook het precieze werk van een particuliere tuin netjes kan uitvoeren.

green-leafed tall trees

Toch maar het hoveniersbedrijf?

Je kunt veel voor zijn met de juiste tuinonderhoud in Aalsmeer. Maar dit is zo’n specialisme, daarvoor moet je een vakbekwaam hovenier in de arm nemen. Stel jezelf voor een hele grote tuin, en het ontwerp gaat in ringen. De eerste ring is vlakbij de woning, en dat komt nauwkeurig. Het gaat om een border met planten, en in de zomer moet je met de hand onkruid verwijderen. Een stuk van de woning komt een ring waar het minder nauwkeurig komt, en de buitenste ring is plantsoen. Je kan in de bosjes het blad grofweg opruimen, maar dat hoeft niet. Tuinonderhoud in Aalsmeer is dus in eerste aanleg de tuin zo maken dat het weinig onderhoud vraagt. Niemand kan een tuin van duizend vierkante meter netjes houden, zorgen dat de rand ver weg van de woning niet meer dan grof onderhoud nodig heeft, is dan de oplossing. Tips bij het uitbesteden van tuinonderhoud is dus zeer zeker dat hoveniersbedrijf benaderen als het om aanleg van een onderhoudsarme tuin gaat. Een hovenier weet wat voor tuin bewerkelijk is, en welke niet. Op deze manier kan iedere tuin netjes zijn, ook jouw tuin. Succes met de tips bij het uitbesteden van tuinonderhoud.