Welke keuzes kun je maken in verf?

Er zijn zoveel verschillende soorten verf, dat wil je niet weten. Keuzes maken in verf is nou eenmaal lastig. Wij leggen in onze blog uit, wat er allemaal is en welke beslissingen je kunt maken in het type en de kleuren die er zijn.

Keuze 1: type kleuren

De eerste en belangrijke keuze ligt voor je open. De eerste beslissing ligt bij de keuze in warme of koude kleuren. Een beslissing is moeilijk, maar is wel leuke zoektocht. 

Hierbij een kleine tip. Op basis van de lichtval in de ruimte, kan je de uiteindelijke kleur bepalen. 

Is je kamer gericht op het noorden en komt er weinig zonlicht? Kies dan voor koude kleuren.

Dan het tegenovergestelde: Is je kamer gericht op het zuiden en komt er veel zonlicht, ga dan voor een wat warmere kleur.

Keuze 2: kleurgroep

Na het bepalen van de kleur, moet je nog kiezen in een kleurgroep. Stel, je neemt blauw. Daarin heb je weer de keuze in verschillende varianten blauw. Voorbeelden hiervan zijn babyblauw en hemelsblauw. 

Keuze 3: accentkleur

Na het bepalen van de kleurgroep, kan het nooit in je meubels dezelfde kleur zijn. Het in sommige gevallen fijn om meerdere accentkleuren in je interieur op te nemen. Zo komt er meer variatie in je omgeving of kamer.

Keuze 4: kleurencombinatie

Hoe kan ik kleuren combineren? Er zijn drie opties.

-In het eerste geval, heb je de kleurencombinatie toon-op-toon. Hierbij is het slim om te kiezen uit verschillende verftinten. Eentje die licht is, een donkere en eentje die tussen licht en donker zit.

-Kleurcombinatie twee is met neutrale kleuren. Hierbij ligt de keuze in een lichte neutrale kleur en een donkere neutrale kleur. Bij gebruik van zulke neutrale kleuren, geeft meer contrast en meer rust in je interieur. 

-Bij de derde en laatste combinatie komt de gedurfde kleurgroep aan bod. Het is een combinatie van een accentkleur en 2 andere kleuren die dezelfde kleurgroep. Bij kiezen van de twee kleuren, is het leuk om er eentje in een lichte variant en eentje in een donkere variant te nemen.Vind de leukste verfkleurtjes op Bestel-verf.nl!