Schakel een brandwacht in op je bedrijf

Een bedrijf dient te alle tijden veilig te zijn om in te werken. Dit betekent dus ook dat het gevaar op brand geminimaliseerd wordt. Hiervoor kun je als bedrijf zelf bepaalde maatregelen nemen en diverse veiligheidsproducten aanschaffen. Je laat je in dat geval het beste adviseren door een brand- en veiligheidswacht over wat te kiezen.

Geven van advies

Een dergelijke brandwacht kan je niet alleen goed advies geven over welke producten je dient aan te schaffen voor op de werkvloer. Hij of zij heeft tal van taken die uitgeoefend kunnen worden op een bedrijf. Zeker als het een bedrijf betreft waar veel gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen en waar de kans op brand bovengemiddeld is, is het wijsheid een dergelijke wacht in dienst te nemen.

Taken van de brandwacht

De voornaamste taak van een brandwacht is ervoor te zorgen dat mensen zo snel mogelijk in veiligheid gebracht worden indien zich een onveilige situatie voordoet. Bij de andere taken van een brand- en veiligheidswacht kan gedacht worden aan het signaleren van onveilige situaties en proberen deze veiliger te maken. De aanwezige brandveiligheidsinstallaties op een bedrijf kunnen ook periodiek gecontroleerd worden door de brandwacht. Indien de vergunning verlopen is kan voor verlening gezorgd worden.

Mensen in veiligheid brengen

Mocht zich onverhoopt een onveilige situatie voordoen op de werkvloer dan is het zaak dat de brandwacht de mensen als eerste in veiligheid brengt. Hij of zij kan ook trachten te ontdekken om wat voor ontsnapte stoffen het gaat, waar de brandhaard zit en waar zich problemen voordoen. Op het moment dat de hulpdiensten arriveren is de brandwacht degene die ze op de hoogte stelt van de situatie en kan uitleggen wat en waar er precies iets aan de hand is zodat zij doelgericht te werk kunnen gaan.