Wat is ontkalken of ontharden?

We maken een een uitstapje, van de veiligheidstoepassingen als hekken, muren, et cetera, naar de veiligheid voor leidingen en apparaten in je woning. Het gaat om hard water vandaag!

Ontkalking maakt gebruik van een waterontkalker om de impact van hard water op de oppervlakken waar het water mee in aanraking komt te verminderen. De ontkalker zelf heeft spoelen die rond de waterleiding gewikkeld worden, waar al het water dat je gebruikt je woning binnenkomt. We hebben het hier over de beste waterontharder voor het milieu, namelijk de magnetische waterontharder. Ontkalkers zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen snijden in of plaatsen van leidingen of kleppen. 

Elektrische waterontharders / magnetisme

Wanneer ingeschakeld, genereren elektronische ontkalkers een magnetisch veld of een laagspanningsstroom die de minerale deeltjes via het pijpoppervlak oplaadt (er liggen verschillende soorten systemen ten grondslag aan waterontharders). Deze positieve lading houdt de deeltjes in het water vast, zodat ze zich minder snel afzetten op oppervlakken, waaronder de binnenkant van leidingen, op verwarmingselementen en in apparaten. De moleculen worden zo bewerkt dat de kalk zich niet als aanslag gaat vormen in de leidingen van je woning en apparaten. Dat scheelt je veel geld! 

Waterontharder met zout

Met een waterontharder die werkt met een op zout gebaseerd systeem is het natriumchloridegehalte (geen natrium zoals tafelzout) in het water vaak onbeduidend en niet waarneembaar door smaak of geur. Het resultaat? Water dat je kleren niet stijf laat staan. Met zacht water kun je ook genieten van echte bubbels in je bubbelbad, omdat zeep schuimt zoals het hoort. En natuurlijk zullen je toestellen en leidingen efficiƫnter werken en minder snel defecten en verstoppingen vertonen. Wel is het zo dat in sommige gevallen er een teveel aan zout in het zoete water (meren, rivieren) terechtkomt. Dat is ongunstig en moet worden voorkomen. Neem dus beter een magnetische waterontharder. Je kunt wel zeggen dat dit de beste waterontharder is. Lees verder op de site wateronthardervergelijker.com om meer te weten te komen over de voordelen van een waterontharder. We hopen dat je veel gehad hebt aan deze blog. Er is dus zeker een oplossing voor het gewraakte, harde water!